Bjuda till fest

Den perfekta bjudningen

Det som är viktigt att tänka på för att få en lyckad fest är att planlägga den från start till slut. Dukning, välkomstdrink, mat, dryck och kanske någon form av underhållning. Har du bestämt allt detta i förväg kan du som värd eller värdpar slappna av och njuta av festen tillsammans med gästerna.

Det känns alltid lyxigt med en fin och genomtänkt dukning. Du bestämmer ett tema för dukningen och gärna en färgskala som du förhåller dig till. Kombinera alltifrån duk, servetter, bordsdekoration och blommor på bordet. Extra pampigt blir det om du gör en ljusdekoration, gärna med olika typer av ljusstakar och storlekar.

Det mesta bör vara klart innan gästerna kommer. Festen startar redan innan du sätter dig till bords. Vad är väl trevligare än att få en aperitif när du anländer till festen? Vill du lyxa till det så bjud på ett glas champagne. Som ett alkoholfritt alternativ kan du gärna servera en färskpressad juice.

Att välja meny

Ett tips är att välja en meny där du kan förbereda så mycket som möjligt innan gästerna kommer. Välj en kall förrätt, varm huvudrätt och en fräsch efterrätt. En god förrätt som enkelt kan förberedas är ceviche, så varför inte prova det? Här finns ett tips på hur du lyckas bäst i köket.


Comments are closed.