Duka upp för maskerad

På en maskeradfest behövs det tilltugg eller en ståtlig middag. Maskerader är lika roliga för vuxna som barn. Men upplägget ser lite annorlunda det. Du som ska anordna ett kalas för vuxna har en hög med saker att fixa. 

Inbjudan

Skicka ut en inbjudan några veckor innan. De som vill komma behöver lite tid att planera sin utklädnad och hinna skicka efter passande plagg. Du kan gärna tipsa personerna sajter som Partyhallen där de kan köpa kostymer och tillbehör.

Kul vid bordet

Istället för att bara mingla i roliga kostymer kan ni göra en lek av det hela. En lek är att ge alla ett hemligt uppdrag när de anländer. På små lappar kan du ge direktiv som de måste göra under middagen utan att berätta för de andra att det är ett uppdrag. Några förslag på uppdrag är:

  • ”Försök att skåla med dina bordskamrater så fort de höjer sina glas för att dricka”
  • ”Berätta påhittade historier om kungen i tid och otid”
  • ”Titta på folks mun istället för ögonen när de pratar”
  • ”Börja vissla då och då under middagen, helst medan någon pratar med dig”

Det finns också mordgåtor där ni tillsammans ska lösa ett brott ett lista ut vem av er som är mördare. Ni kan välja en era och be alla på kalaset att komma utklädd till rätt era för att göra upplevelsen är lite mer autentisk.

Mat och tilltugg

Vad ska du servera? Om du ska genomföra en mordgåta brukar de komma med rekommendationer när du kan servera drinkar, middag och efterrätt för att passa flödet i gåtan. Vill du istället att folk ska mingla mer borde du endast bjuda på lättare tilltugg och lägga maskeraden senare på kvällen så de inbjudna kan äta något innan de anländer.


Comments are closed.