Dukningstips

Att duka fint inför en fest eller middagsbjudning gör det där lilla extra för att få till en lyckad kväll. Dukningen är oftast bland det första som gästerna ser och det är därför kul om man kan ge dom ett extra gott första intryck för att få till en härlig stämning redan från start.

Beroende på vilken typ av middag eller fest det är frågan om så finns det förstås flera olika dukningsalternativ. Vid högtider såsom påsk, jul och nyår vill man kanske lyxa till det lite extra för att få till en riktig feststämning. Då kan man se till att använda sig av färger som hör till den speciella högtiden. Vid påsken kan man till exempel dekorera med gult medan man till julen kan duka upp med vitt och rött. Till nyår får det gärna vara lyxiga färger som guld och silver inblandat i bordsdukningen.

Vacker dukning

Den klassiska dukningsstilen brukar alltid gå hem oavsett vilken typ av middag eller fest det är frågan om. En klassisk dukning består ofta av vitt porslin, eventuellt med bårder i färger som blått, grönt, lila eller guld. Till detta kan man matcha vackra linneservetter, matchande blomsterarrangemang samt glas i en elegant design. Ett tips är att trycka upp fina placeringskort för att gästerna ska känna sig lite extra speciella när de sätter sig till bords.

En annan populär dukningsstil är den trendiga stilen då allt får glittra lite extra mycket. I denna stil satsar man på att detaljerna går i samma ton. Matcha både servis och servetter i guld eller silver och använd trendiga underlägg i glas som får allt att glimma lite extra. Ett tips är att dekorera med en stor skål med vackra silver- eller guldkulor. Till julen kan man använda sig av röda glittrande kulor.

Är det frågan om en större fest kan det bli dyrt om man ska få porslinet att räcka till. Då kan man istället välja ett billigare alternativ och duka upp med plasttallrikar och engångsservetter. Detta alternativ ger festen en mer avslappnad stämning. Idag finns det jättesnygga och kreativa alternativ när det kommer till engångsprodukter till festen och det behöver absolut inte se billigt ut bara för att det inte är fint porslin. Med några enkla knep såsom fantasifulla vackra placeringskort samt dekorativa egenplockade blommor får du enkelt till en snygg och avslappnad festdukning.

Det allra viktigaste du behöver när du gör en festdukning är fantasi! Fundera på vilken typ av tema du är ute efter och planera dukningen utefter det. Sätt fokus på detaljer och se till att allt går i matchande toner så kommer festen att bli fantastisk.

Fakta till texten är tagen ifrån; http://www.viivilla.se/Villa/Hogtider/Tre-dukningar-for-nyarsfesten-46452

 Comments are closed.