Fixa din egna dryck till matbordet

Det är sommar, solen gassar och en mild bris blåser. Med andra ord, perfekt väder för en picknick! Eller kanske en grillmiddag? Hemlagad potatissallad och kyckling marinerad efter mammas recept står på menyn. Vad ska vi dricka till?

Det lätta alkoholfria alternativet

Om du vill ha alkoholfria alternativ och inte är så sötsugen är det dags att byta ut läsken. Det är lätt att skiva en citron och fylla en tillbringare med vatten och isbitar, men det finns ändå andra roliga idéer att prova.

Det goda hembryggda alternativet

Få saker påminner ändå så mycket om soliga sommardagar som en god, kall öl. Har du tid och lust att experimentera, varför inte testa att brygga själv? Allt du behöver för att experimentera finns att handla online. Dessutom ger det lite extra skrytpoäng över middagsbordet.

Låt fantasin flöda

Stoppa jordgubbar i frysen och använd dem istället för isbitar. Testa äppeljuice med mynta och lime. Det är inte bara maten på bordet som är viktig, utan även dryckerna och det finns all anledning att ge dem lite extra uppmärksamhet. Du kan prova att göra eget vin eller cider. När det är dags för nästa grillfest, kom ihåg att låta dig inspireras av sommarens smaker och dofter till något gott och nygammalt.


Comments are closed.