Hur dukar du till fest?

Hur vi dukar till fest kan se väldigt olika ut. Vissa går All In och det ska vara ballonger och hela kittet. Andra tar fram sitt finporslin och linnedukar. Så klart så gör vi det vi kan för att skapa en festlig stämning och det är upp till var och en hur man dukar sitt middagsbord.

Visst är det trevligt att man ser skillnad mellan en festdukning och den dukning man gör till vardags. Då det blir helg så kan det vara trevligt att få duka finare än vad man gör måndag till fredag. Det är inte alla hem som man äter middag tillsammans under veckan och då kan det vara extra trevligt att duka fint på lördag eller söndags middagen. Om så klart så är det ju sällskapet som gör det festligt. Allt det andra blir som grädde på moset eller strösslet på glassen.

Se till att ha porslin och bestick hemma för både fest och vardag. Även om man mest använder vardagsbesticken så är det så roligt när man får duka lite finare och sitta med familj eller goda vänner och äta en måltid. Det behöver inte vara så speciellt mycket som behövs för att man ska få en festlig måltid. Det kan i vissa fall räcka med finporslinet och en linneservett för att det ska bli bra.


Comments are closed.