Italiensk buffé

Det finns nog inget kök som är så hyllat och uppskattat av så många människor som det italienska köket. Där hittar de flesta någonting de tycker om vilket gör den italienska buffén till ett säkert val till din fest.

Det italienska köket är väldigt mångsidigt och det finns många utsökta rätter att bjuda på. Att bjuda på en italiensk buffé är ett säkert kort där det finns många spännande recept att välja bland.  För att bjuda på en riktig italiensk buffé krävs det att man hittar äkta italienska råvaror. Ett tips är att besöka http://parmasalami.shop.textalk.se/, där kan du enkelt beställa online och få hem produkterna till din brevlåda. Perfekt för den som inte har en gourmetbutik i närheten. Här finns importerade klassiska italienska produkter av hög kvalité.

Förrätt

De första rätterna är förrätterna och här finns många favoriter. Ett exempel på en alltid uppskattad förrätt är melon med prosciutto. Det är en förrätt som inte blir för tung innan de italienska huvudrätterna och som känns väldigt fräsch. Välj en söt melon som framhäver prosciuttons goda salta smak och använd sedan det italienska kökets hemlighet – olivoljan – för att sätta pricken över i:et på förrätten.

Melon med parmaskinka

Buffén

Själva matbuffén går att göra på olika sätt. Är man ute efter ett alternativ som är enklare att tillaga och servera går det att erbjuda en pasta som antingen gjorts i en gräddig variant så som en Alfredo eller en Carbonara eller en köttigare Bolognesevariant. Det är enkelt att göra en god och fräsch sallad ackompanjerad av en härlig nybakt baguette.

När du bjuder på buffé är det alltid bra att vara på den säkra sidan och vara förberedd på att gästerna kan äta mer än du trott. Det är trots allt det bästa betyget du som värd kan få på din mat. Tänk på att det inte behöver vara krångligt för att det ska bli lyckat. Ta inte på dig för mycket arbete och se till att njuta av bjudningen istället.

Italiensk efterrätt

En riktig klassiker när det kommer till italienska efterrätter är Tiramisu. Den består av krämig mascarpone som är en typ av italiensk färskost som är lite som om du tänker dig lite som ett mellanting till turkisk yoghurt och creme fraiche, men som smakar ungefär som grädde. Den består också av söta, avlånga savoiardikex som är smaksatta med någon likör eller konjak. Något som också är vanligt är att man smaksätter kexen med kaffe. Det är inte speciellt svårt att göra denna efterrätt, men vill man ha den på det klassiskt italienska viset så är det noga att använda sig av de specifikt italienska råvarorna.

tiramisu


Comments are closed.