Matiga presenter

Vill man ge bort en present som man garanterat vet kommer bli uppskattad och som även garanterat kommer att komma till användning ska man ge bort någon form av matig present. Vad gäller matiga presenter så kan dessa se ut på lite olika sätt.

Skicka en matig present

Om den man vill uppvakta med en matig present bor långt bort behöver detta inte vara något problem, då det går alldeles utmärkt att skicka presenten med post.

Ost och kex

Att ge bort ost och kex i en snyggt förpackad korg eller motsvarande är en klassiker vad gäller matpresenter och något som alltid uppskattas. Ett bra tips om man tänkt sig ge bort ost och kex är att satsa på många sorter och lite av varje, framför allt vad gäller ostar. Kanske lägger man fem-sex ostar av lite olika karaktär tillsammans med två-tre olika sorters kex i presentkorgen. Tänk dock på att inte glömma vindruvorna som givetvis också måste vara med.

Vin

Precis som ost och kex är vin en klassiskt matig present att ge bort. Även här är det kul om man satsar på vin av lite olika sorter och karaktär. Ett förslag är att man ger bort två flaskor rött, två flaskor vitt samt en flaska mousserande vin eller champagne. Extra roligt blir det ju också om man har tagit reda på lite fakta om de olika vinerna som man förmedlar till mottagaren av presenten. Det kan även här vara trevligt om flaskorna ligger snyggt förpackade.

Kallskurna produkter

En annan typ av matig present som kan vara kul är olika former av kallskurna produkter som till exempel korv och skinka med mera. Här kan ett bra tips vara att handla allting i en riktig charkuteributik så man får produkter av bästa kvalitet. Ett förslag är att låta exempelvis presentkorgen bestå av ett par korvar, varav en är lite större, några olika typer av skinka, rostbiff eller motsvarande samt någon form av paté eller leverpastej.