Ordna mat till en stor fest

Då du skall ordna en stor fest är det en hel del du bör tänka på. Var du vill hålla festen, är det hemma eller exempelvis i någon hyrd lokal. I fall du hyr en lokal är det bra att i tid fråga runt så att du hinner få en. Speciellt på sommaren är det mycket vanligt att hålla bröllop, konfirmationer eller födelsedagsfester. För tillfället bör du dock följa med vilka restriktionerna är.

Göra själv

Fördelen med att själv göra allt är att du vet exakt vad allt innehåller. Det är förmånligare och du har själv kontroll över alla skeden. Då du själv vill tillreda dina bakverk och maträtter är det bra att fundera på mängder. Desto flera maträtter du har, behöver du mindre mängd av dem. Dina gäster vill säkert smaka på alla sorter och tar därför mindre av varje, så att de orkar äta upp allt.

Använda catering

Vill du gå en enklare väg kan du använda dig delvis eller helt och hållet av en cateringfirma. Använd er av nätet om ni vill använda en cateringfirma som sköter om maten och eventuellt också serveringen. De har erfarenhet av hur mycket mat som går åt på en stor fest De har även alla köksredskap och kärl som man behöver vid tillredning och servering.


Comments are closed.