Planera för en födelsedag och ett kalas

Det är dags att fira! Vare sig du bakar själv eller beställer tårta, kockar eller tar in catering, så finns det en hel del att förbereda. Ta med dig några tips på vägen, som hjälper dig att njuta också av planerandet.

Mat

Börja med att göra upp en plan i stora drag. Vill du servera pizza så ska du förstås göra det. Tänker du dig däremot en trerätters middag så går det också att ordna utan att bli gråhårig på köpet. Det svåraste brukar vara att beräkna hur mycket du ska servera av allt. Utgå från någon enkel guide på nätet men kom ihåg att anpassa efter just dina gäster. Byggarna på AW äter eventuellt något mera än gammelmormor på släktfesten.

Dryck

Oavsett om du planerar en finare bjudning eller en enklare middag, kanske du bjuder på till exempel ett glas vin. Här kan du beräkna åtgången på förhand utgående från de drycker du tänkt servera. Också här får du anpassa efter dina gäster.

Dekoration

Servering och dekoration kan vara en bisak eller festens stomme. Allt beror på tema, intresse och egna möjligheter. Därför rekommenderar vi dig att hitta det du behöver online. Då kan du sedan koncentrera dig på program och bjudning. Lycka till med just din fest!


Comments are closed.