Större fest

Att anordna en julfest för jobbet kan kännas som ett stort ansvar vilket det också är. Känner du dig osäker eller är ert företag stort, då är en eventplanerare en perfekt person att kontakta. Har ni en mindre budget och få anställda, då kan god planering och att tänka igenom allting noga räcka långt för en lyckad fest.

Fest

Den allra första frågan du bör ställa dig är vilket målet med tillställningen är och vilka det är som kommer att bjudas in till festen. Se julfesten som en plats där kollegor kan träffas utanför jobbet och lära känna varandra bättre. Är ni ett stort företag som skall ha festen kan det vara klokt att kontakta ett eventbolag för hjälp. De kan hjälpa er att planera eventet efter er budget och önskemål. En eventplanerare har också bättre tillgång till både cateringfirmor och lokaler vilket gör att det blir smidigt för er som företag. Vill du läsa mer vad ett eventbolag kan erbjuda kan du titta på Ocean Groups sida, de är ett erfaret eventbolag med säte i Göteborg. Det är då lättare att se om ni ska anlita något eventbolag eller planera eventet själv.

Om ni istället väljer att göra eventet själv kommer här några tips;

Vilka är det som kommer att komma på festen? Beroende på ålder och yrke kan vad som är önskvärt skifta mycket. Ifall det rör sig om en firma inom till exempel byggbranschen kan det vara en idé att planera maten efter det. Byggarbetare har mest troligt andra önskemål gällande mat än kollegorna från den biologiska hälsokostaffären. En buffé är alltid en bra idé eftersom vid dessa får var och en bestämma själv hur mycket – och av vad – de vill ta för sig.

Det är bra att tidigt se över vilken budget du har att jobba med, på så sätt kan du redan från början planera festen på ett bra sätt. Välj en lokal som passar tillfället, några platser som kan passa är skolmatsalar, hotellrestauranger eller gårdslokaler. Se till att alla inbjudna får en påminnelse av något slag, annars är det lätt hänt att några glömmer bort och bokar in någonting annat den dagen. Var också noga med att berätta vad det är som gäller på festen, kommer det att bli ordentlig mat eller bara plockmat?

Underhållning kan höja stämningen på festen avsevärt och behöver inte heller vara särskilt dyrt. Det gäller att du som festarrangör lyckas hitta underhållning som tilltalar alla på festen oavsett ålder. Du kan även inkludera vissa aktiviteter och lekar, se bara till att det passar målgruppen. Om det känns som för mycket att själva organisera festen finns det mängder av företag som är specialiserade på alla möjliga olika event.


Comments are closed.