Ta hand om ditt silver

Att man tar hand om sina silverföremål kan tyckas vara en självklarhet, beroende på vad man har hemma så kan de se lite olika ut rent skötselmässigt. Silverbestick sköts lite olika beroende på hur gamla de är och silversmycken putsas enligt konstens alla regler.

silverbestick

Silverbestick

Har man bestick i modernt silver så går det utmärkt att diska i maskin, däremot äldre silverföremål bör handskas varsamt vid rengöring. Det är dom höga temperaturerna i diskmaskinen som gör att silvret kan skadas så försök att undvika att diska gamla silverföremål i diskmaskinen. Då är handdisk mycket skonsammare, använd så lite diskmedel som möjligt och handtorka dina bestick då det även polerar ditt silver. Se till att använda dina silverbestick så behöver du inte polera det lika ofta, matsilver som är väl skött kan finnas kvar länge inom familjen.

Siversmycken

silversmyckeSilversmycken rengörs med fördel med en putsduk och putsmedel då detta på ett smidigt sätt tar bort eventuell oxidering som uppstått och får dina smycken att skina och glänsa igen. Här hittar du ett utmärkt hjälpmedel för att rengöra dina smycken. Silvret har en förmåga att oxidera i samband med svavlet som finns i luften och detta rengörs och tas enklast bort via ett putsmedel och polera med en putsduk. Silver är den vanligaste ädelmetall som används i smycken och brukar bestå av 92.5 % silver och resterande brukar vara koppar, sterlingsilver brukar vara ett annat namn för 925 silver.


Comments are closed.