Utrusta köket rätt

I ett välutrustat kök kan man klara av det mesta. När det kommer till att skaffa dessa saker är ju många redskap en självklarhet, men för att verkligen kunna säga att man har utrustat köket rätt, finns det även lite mer ovanliga redskap som helt klar är värt att ha.

köksredskap_175070015

De redskap vi tipsar om här kan man lätt hitta i webbshoppar som kitcha.se.

Ett bra set med knivar

Knivarna är ju grunden för vilken köksutrustning som helst. Men när man köper knivar ska man se till att ha åtminstone en kniv från dessa fyra kategorier:

  • Kökskniv
  • Skalkniv
  • Brödkniv
  • Filékniv

Med dessa fyra kan man åstadkomma nästan allt som kräver en kniv. Se även till att ha ett sätt att slipa knivarna och följ dessa tips.

Kastruller och pannor

För att kunna tillaga olika rätter och råvaror behöver man såklart kastruller och pannor. Det finns ett mycket stort utbud att välja mellan, men så länge man skaffar ett antal i varierande storlekar och utformningar kommer man ofta att klara sig bra.

Mätredskap

Ett kök är inte komplett om man inte har sätt att mäta upp allt man behöver. Mått som teskeds-, matskeds-, krydd- och decilitermått hittar man ju i praktiskt taget vilket kök som helst. Men allt mäts ju inte på detta sätt. Många recept kräver ju att man har ett sätt att mäta vikt också, vilket ju är anledningen till varför man alltid ska ha en köksvåg. Och man bör såklart även ha en bra termometer för att kunna mäta temperaturen på till exempel kött.

Maskiner

Även om man tekniskt sett klarar av att göra det mesta i matlagning utan att använda sig av någon typ av köksmaskin, blir livet i köket så mycket enklare om man tar hjälp av dessa. Saker som matberedare, mixers, blenders och elvispar kan vara kockens bästa vän. De låter en hålla på med flera saker samtidigt och skär ned på tiden det tar att göra många olika moment.


Comments are closed.