Vackert på bordet

Det finns många sätt som du kan göra ditt matbord festligare på, både till vardags eller till fest.

Det kan vara bra att tänka igenom vilken stil du har på bordet och i rummet i övrigt för att på så sätt kunna få fram en härlig blandning av färger och stilar som passar ihop. Två färger som blivit väldigt populära att använda sig av på sistone är grått och turkos, en färg som hängt med under hela 2013. Det är ett perfekt exempel på den färgblandning som man gärna vill åt. Den grå färgen bidrar med en stilfull och ren känsla som passar vid de flesta tillfällen. Den kan dock bli lite tråkig i längden, särskilt när det kommer till festtillfällen. Därför gäller det att piffa upp bordet lite. Det är här den turkosa färgen kommer in i bilden då den blir en snygg kontrast till den grå färgen och lyser upp bordet. Det måste inte vara porslinet som är i en uppiggande färg utan det går också fint att använda till exempel servetter eller en duk för att göra dukningen festligare.

Vacker dukning

Våga tänka i annorlunda banor för att på så sätt uppnå en succé med dukningen. Speciellt kring juletid kan det vara fint med en ljus och enkel dukning i vitt eller grått för att på så sätt lämna utrymme för detaljer. Man kan till exempel använda sig av små kvistar som binds ihop till en bunt och där man sedan fäster en namnlapp – ett utmärkt alternativ till de vanliga namnskyltarna. Det går också att göra samma sak med till exempel en kotte. Den kan man också doppa i färg för att på så sätt göra dukningen än mer spännande.

Roligt vikt servett

Se till att våga använda servetterna på nya sätt vilket kan sätta pricken över i:et i för din servering. Internet kryllar av spännande tips på hur du kan vika servetter så att de liknar allt ifrån djur till växter.Comments are closed.